tirsdag den 9. oktober 2007

October break!!!

Jeg har været usandsynlig sløv til at opdatere min blog den sidste måneds tid, så nu er det vidst på tide med et indlæg igen. I slutningen af september har vi deltaget i diverse events; størst af dem alle var månefesten, hvor det med pomp og pragt, lysshows og månekager blev fejret, at månen var fuld. Der er sket meget siden sidst jeg opdaterede, så jeg holder mig i skrivende stund til at fortælle om min oktoberferie, som har varet fra d. 28 september til d. 7 oktober. Jeg skulle som tidligere nævnt mødes med Kentuckyaner, forfatter og backpacker Greg, som på samme tidspunkt afsluttede sit månedslange ophold på Shaolin-templet i Henan-provinsen. Grundet den nationale ferie havde jeg i god tid købt togbiletter og booket hostel, og havde sikret mig med Sunny at mine reservationer ikke overlappede nogen arbejdsdage. To dage før jeg skulle rejse, fik vi dog traditionen og "the chinese ways" tro at vide, at vi alligevel skulle arbejde – både lørdag søndag og mandag.


Til trods for lange diskussioner med Sunny og åbenlys utilfredshed fra både hendes og vores side, sejrede ”the danish way” for første gang over ”the chinese way”, og mine reservationer af såvel togbilletter som hotelværelser, viste sig til min store glæde ikke at være forgæves – fredag kl. 14.10 sad jeg på toget til vej til Beijing og 9 dages ferie fra larmende unger, utilfredse lærere og vigtigst af alt, ”the chinese ways”. Togturen viste sig dog til min store ærgrelse ikke at være helt ukompliceret, idet min sidemand var en ihærdig 40-50-årig kinesisk mand, som indtil jeg slap af med ham nær den himmelske fredsplads(!) brugte al sin energi og meget få engelskkundskaber, på at overbevise mig om, at vi to var skabt for hinanden. 500 meter fra den bar hvor jeg skulle møde Greg, hjalp det dog endelig at være ubehøvlet og højrøstet, og jeg kunne ånde lettet op, da han endelig gav op og forsvandt i mængden. Jeg mødtes med Greg på vores efterhånden velkendte backpackerbar, Sakura, og efter 1 måneds KungFu på betonunderlag og 8 timers togkørsel på hardseat mast sammen med høns, heste og bønder, var han ligeså udmattet som mig. Efter en lang snak om KungFu og sure kinesere var vi dog på toppen og klar på en fed uge i Beijing.

I første omgang gik turen til WangFuJing, hovedgaden og hjertet i Beijing, hvor vi i ro og mag kunne kigge på en betydeligt pænere del af byen, og komme væk fra de snuskede houtonger og lyden af bøvsende og spyttende kinesere. Vi fik forsynet os med diverse nødvendigheder, som de fleste steder er umulige at opdrive (deodorant, barberblade etc.), samt købt en stak engelsksprogede bøger til underholdning og undervisning. Derudover fik vi udforsket Oriental Plaza, primært for at nyde luften og airconditionen et af de få steder i Kina der ikke lugter af kloark eller opkast. Ved aftenstid kom er liv i de små sidegader, hvor vi efter en usandsynlig lækker frokost på KFC fik smagt på fedtdryppende græshopper, firben og slanger. Som hvide unge mennesker fik vi masser af opmærksomhed fra kinesere, primært studerende som ville øve deres engelskkundskaber og KungFu-fans som genkendte Gregs Shaolin-tshirt, og kungfu-daskede ham i ryggen med alt fra tasker til aviser. Ved nattetid gik turen tilbage til Sakura, hvor vi sluttede af med tsingtao og backpackerstemning.


Søndag gik turen tilbage til Tianjin, da jeg skulle arbejde mandag morgen, og det var med blandede følelser vi vendte tilbage til ekstrem forurening og hvad der efter Wangfujing synes en uendelig ørkenvandring af industri, byggerod og kraner. Det første syn der mødte os da vi trådte ud af elevateren på 9. etage var 9 tømmermændsbefængte danskere foran et kæmpe fjernsyn. Alene at sige goddag synede af at være en enorm kraftanstrengelse, så Greg og jeg tussede igen rundt på egen hånd. Greg fik en rundvisning på skolen, og var som forventet dybt chokeret over, at en super hi-tech skole med alt fra 4d-biograf til etager fyldt med dyre trommesæt, keyboards, træningsmaskiner og klaverer til en hel klasse stadig ikke ”har råd” til at købe hverken undervisningsmateriale til lærerne eller toiletpapir til at tørre ungerne med. Mine kineserlærere var heldigvis stadig i klasserne, og de var ovenud henrykte over at se en rigtig amerikaner, og fnisede som små skolepiger da jeg introducerede dem. Mona og jeg har belejligt nok et ekstra glasbur, så Greg kunne snildt overnatte på Cathay Future i stedet for at skulle bøvle med snuskede youth hostels.


Mandag stod vi alle tidligt op, klar på at underholde nogle unger, men grundet regnen kom der stort set ingen – i Kina er det almindelig paratviden, at de små pus bliver syge af regn. Efter et par timer dukkede der dog nogle få trætte unger op, og dagen gik for mit vedkommende med at tegne frugter og folde papirflyvere – ikke den helt store kraftanstrengelse. Greg fik taget sine billeder, og arbejdsdagen blev grundet den åbenlyse mangel på børn kort. Om aftenen stod den på kinesisk middag med Sunny, og senere hen på sing-along på byens fornemste karaokebar. Jeg overvandt hurtigt mine skrupler over at slæbe en modvillig Greg med, og slog mig løs foran tv-skærmen i et par timer sammen med de andre. Vi tog med højt humør videre på natklub, og endte alle (inklusiv Greg) med at have en sjov nat. Resten af tiden i Tianjin stod primært på Ali Baba, vores ”stambar”, og McDonalds, indtil Greg og jeg endelig tog os sammen til atter at vende næsen mod Beijing. Turen gik dog ikke helt som forventet, og jeg fik skabt 10 minutters fortvivlelse og kaos, idet jeg troede min pung med dankort, kørekort, sygesiking og 2500 rmb i kontanter var blevet stjålet. Jeg efterlod en måbende Greg, og fløj rundt på banegården med snuden i jorden, for at se om jeg havde tabt den, og prøvede på gebrokkent kinesisk at forklare en politibetjent at min pung var væk. Han fattede ikke en brik, og heldigvis, for da jeg slukøret slæbte mig tilbage til Greg og mine tasker, viste det sig, at jeg i skyndingen havde smidt pungen i et andet rum i tasken. Vi fangede vores tog, og i modsætning til det sædvanlige hi-tech metalgrå aerodynamiske og airconditionerede tog, viste det sig at vi skulle moses på hardseat i en gammel langsom rødbrun sag, og vi fandt os selv mast sammen med svedende kinesere, og med en skarp lugt af toiletvogn i næsen i næsten 2 timer, før vi endelig fik fast grund under fødderne igen. Grundet ferien var ”Beijing Bowling Hotel” (bowling viste sig at være et forsøg på at oversætte det kinesiske ”Bao Ling”) det eneste sted vi kunne få værelser. Efter en hård kamp med uforskammede taxichauffører og håbløst hotelpersonale havde vi endelig – klokken 10 om aftenen – overstået det praktiske, og var begge på randen til et nervøst sammenbrud efter intet mindre end 6 timers kamp med ”the chinese ways”.


Dagen derpå vendte vi atter tilbage til Houtongerne ved Qianmen, hvor vi til vores store overraskelse og glæde kunne få et hotelværelse på gode gamle Sakura. Til trods for ubekvemme overraskelser i form af hårklumper i sengen og brugte kondomer på gulvet, var det bedre end ingenting, og efter at have efterladt den tunge baggage på hostlet, tog vi metroen til en anden del af byen, for at udforske Houtongerne i nærheden af Dagboa-templet. Selve templet var ikke den store oplevelse, Houtomgerne var derimod en succes. Vi vandrede de smalle gader mellem grå murbrokker, gamle skakspillende kinesere, forpjuskede hunde og fnisende teenagepiger tynde, og vendte sidst på eftermiddagen veltilfredse tilbage mod Tianmen og Qianmen med metroen. Her fik vi os dog en meget ubehagelig overraskelse som hverken jeg eller Greg sent vil glemme. Da vi stod af metroen ved Tianmen kunne jeg se i vognen ved siden af vores, at der blev skubbet voldsomt rundt, og vi stoppede op for at se, hvad i alverden der foregik. Sekundet efter fløj to mænd i voldsom slåskamp ud lige foran os, og aggressionerne kulminerede, da den ene med en knytnæve slog dan anden i jorden, så han med et brag landede på baghovedet. Manden forsvandt med lynets hast tilbage i metroen, som fortsatte mod næste station, og tilbage lå den anden, bevidstløs med hovedet hvilende i en pøl af sit eget blod. Flere mennesker strømmede til, men ingen af os vidste hvad vi skulle stille op med manden på gulvet, hvis krop pludselig gik i kramper, så blodet sprøjtede fra hans hoved. Endelig kom en kvinde i uniform styrtende til, og jeg hev prompte Greg med ud af menneskemængden og metrostationen, væk fra den blødende mand. Vi var begge dybt chokerede, og enige om, at den himmelske fredsplads kunne vente til en anden dag. Tilbage på Sakura fik vi os en lang snak, kom ned på jorden igen efter den voldsomme oplevelse, og besluttede os for, at vi hellere måtte tage en slapper resten af aftenen.

Vi var dog friske i hovedet igen dagen efter, hvor vi besluttede at udforske det fjerneste stop, Ping Guo Yuan, som vi med vores gebrokne kinesisk havde fået oversat til ”æblehuset”. Metroen var ligeså proppet som resten af byen var, grundet den nationale ferie, og i dagens anledning havde samtlige metrostationer udstationeret en ”skubber” – en uniformeret mand, der når dørene åbnede styrtede til og skubbede folk ind i vognene, så alle kunne være i de fyldte vogne. Vi stod som sardiner i en dåse det meste af vejen, og folk stod så tæt presset sammen, at man kunne give slip med fødderne og stadig blive stående. ”Æblehuset” viste sig at være en lille forstad til Beijing, og til trods for, at der ikke var meget at se, havde vi en hyggelig dag, og fik udforsket en anderledes del af byen og smagt på noget anderledes gademad end det der sædvanligvis kan fås omkring cent

rum.

Tilbage ved Qianmen stod den på ”dog korean style” til aftensmad – og det var bestemt ikke anbefalelsesværdigt. Vi fik serveret en tallerken fuld af uidentificerbare kød- og fedtklumper, og smagen mindede mig mest af alt om hvordan jeg forestiller mig råt oksekød smager efter et par dage i solen. Efter 5-6 mundfulde af det uappetitlige kød, blev vi hurtigt enige om at det ikke var sagen, betalte og forlod restauranten. Det første syn der mødte os, da vi trådte ud af det snuskede lokale, var en arrig lille hund, der gøede ad os som en vanvittig.

Om aftenen mødtes vi med resten af danskergruppen på Sakura for at fejre Lines fødselsdag, og siden både Greg og jeg var trætte efter en lang dag, introducerede han mig for mirakeldrikken RedBull, som på magisk vis fik mig op at ringe igen på ingen tid senere på aftenen tog vi med de andre videre til et kendt barområde i Be

ijing, som dog på ingen måde var en succes – diskotekerne var halvtomme, og priserne var ubehageligt hjemlige. Af samme årsag vendte Greg og jeg kort tid efter tilbage mod Qianmen for at få noget søvn i stedet – stadig med kroppen fuld af RedBull, som naturligvis resulterede i, at vi ikke kunne sove da vi endelig kom tilbage. Alt undtagen gadegrillerne var lukket, så vi besluttede i stedet for at gå i seng, at gå på madeventyr, og købte dumplings til den store guldmedalje. Vi var heldige nok til efter en lille gåtur at finde en lille snusket bar som stadig var åben, og fik os et par Tsingtao i selskab med en flok meget selskabelige snaldrede kinesere, før vi endelig var trætte nok til at gå i seng. Dagen derpå viede vi til at lave ingenting, og nåede ikke længere væk fra hostlet end en tur rundt på den himmelske fredsplads, som var proppet med kinesere på ferie, der alle sammen ville have taget billeder sammen med de mærkelige hvide mennesker.

Dagen efter havde vi bestilt pladser i en bus til muren ved Simantai, hvor planen var en 10 km vandretur på den del af muren nær Beijing som ikke er restaureret og af samme årsag ikke bugner af turister. Kl. 5.40 blev vi hentet ved vores hostel, og til vores store frustration silede regnen allerede da ned i lårtykke stænger. Efter 4 timers kørsel var vi ved muren, og vi blev på grund af regnen enige om at droppe den lange vandretur, og i stedet bare tulle lidt rundt og se på muren i et par timer. Trods regnen var muren som altid fantastisk, og der var ikke en sjæl i syne. Da vi nåede det højest beliggende tårn ved Simantai, sad vi midt inde i en kæmpe stor sky hvor vi nød stilheden og fuglene under en paraply i en halv times tid. Da vi blev hentet af bussen igen, klarede det op, og de 4 timer tilbage til Beijing var et varmt og fugtigt helvede. Vi stoppede bussen på WangFuJing, og fejrede vores murtur og vores sidste dag sammen med en luksusmiddag og en dyr rødvin på Beijing Hotel. Afslutningen på ferien blev endnu et måltid på Sakura, hvor personalet efterhån

den kender os så godt, at de havde designet en playliste af sørgelige ”goodbye my love”-sange til stor morskab for os begge. Vi fik skrevet hilsner på væggen og gik hver til sit, Greg mod Sydkina og senere Laos, og jeg tilbage til Tianjin.


- og nu er jeg atter tilbage i Tianjin efter en lang og stressende men sjov ferie, som har lært mig meget mere om Beijing på godt og ondt. Lige nu er Kina en blandet fornemmelse. De sidste ni dage, er jeg blevet vækket til lyden af en harker fra gaden, og selvom jeg hver gang jeg vågner til den lyd kaster lidt op i min egen mund, tager jeg stadig mig selv i samtidig at grine over hele femøren – præcis såd

an har jeg det med Kina og kineserne, og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg er, hvor jeg er. Life is good.


Jeg har desværre ikke rigtig fået taget nogle billeder i ugens løb, men poster de få (dvs. tre) jeg har. Forhåbentlig sender Greg noget til mig når han har fundet en computer et sted i sydkina, indtil da må det blive ved ligegyldige metro- og hundebilleder.

Mads og jeg i en dybfølt duet. Så vidt jeg husker "eternal flame".


Greg i metroen, foran et proppet tog.




Munden fuld af hund...

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Puha Ida... Munden fuld af hund?? Hmm... og jeg som troede du var vegetar... Hehe... Er glad for at høre at det går godt med dig... Lader til at du nyder den anderleder livsstil i fulde drag... På din egen måde selvfølgelig... :D
Savner dig..
XXX
-Rakel

Anonym sagde ...

I will not approve on it. I over warm-hearted post. Particularly the appellation attracted me to read the whole story.

Anonym sagde ...

Easily I assent to but I dream the brief should prepare more info then it has.

Anonym sagde ...

Hey im new[url=http://freakyfridayradio.com/James149].[/url]

Anonym sagde ...

Superb internet site.

Affordable search engine optimization service including submissions and on site optimizing (sokmotoroptimering).
[url=http://www.smotop.se]Sokmotoroptimering[/url]
http://www.smotop.se/sokmotoroptimeringskonsult.html

Anonym sagde ...

sienna miller gi joe, [url=http://community.bonniehunt.com/forum/topics/jim-wahlberg-and-mark-wahlberg]rachel nichols sienna miller pics[/url] sienna mille
gehjfrgghh

Anonym sagde ...

if you guys exigency to enlightened [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra pharmacopoeia additionally of generic drugs.
you can ascertain drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] start on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anonym sagde ...

Long time lurker, thought I would say hello! I really dont post much but thanks for the good times I have here. Love this place..

When I was hurt in that motorcar accident my life would be changed forever. Sadly that driver had no car insurance and I was going to be in pain for ever.

This was not time for me to start and guess what to do. I had to find a good personal injury lawyer to help me get what I needed. After all, my family was counting on me.

How bad was it? I has bedridden for 6 months, I had to have constant care and my hospital bills went through the roof!

Thankfully, I found a good referral site to help me.

I will post more later this month to tell you more about what I have been going through.

If you need an personal injury lawyer try the guys at
[url=http://theaccidentlawyers.org/2010/04/20/union-leaders-seek-progress-on-strike/
boat accident lawyer

[/u]

Anonym sagde ...

well guys! go together the latest unregulated rid of [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !about manifest the all trendy unused [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all flash www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the entanglement! upon superiority of our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and succeed in money.
you can also stop other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

Anonym sagde ...

Infatuation casinos? examine this inexperienced [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. advisor and take up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and overwhelm veritable laborious cash !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele bracket is www.ttittancasino.com , in consideration german gamblers, get unrestrained online casino bonus.

Anonym sagde ...

no more than the briny guaranteed to away you distinguish large! Our all intelligent intermingle of herbs and aminos is Dr. formulated and proven to be upstanding relaxation, ground demented centred bottom and all-out be in subvention of your nature!


[url=http://minichill.com]Energy Drink[/url]
[url=http://minichill.com]Energy Drinks[/url]
[url=http://minichill.com]Stress Relief[/url]

[url=http://minichill.com/home/index.html]facebook[/url]
[url=https://www.getreversemortgagehelp.com/]reverse mortgage marketing[/url]

[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]5 Hour Energy[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]rock star energy[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/happiness/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/focus/index.html]L-Theanine[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]GABA[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]Gamma Aminobutyric Acid [/url]


sensational Julian with Nutriment and Not office you can function a well-behaved life. I collect in the decisive criticism, it's affecting so turn on and ry it, do it at the stage time after perpetually!
Mini Chill? contains a not discrepant coalesce of herbs and amino acids called Relarian?, that has been proven, in published clinical trials not solitary to as a consequence go all out against inflection and passion, but to truly refashion your atmosphere and dilate mentally ill convergence! Mini Uninterested doesn?t canada entrepreneur drowsiness, so whether you?re in the cash of a stressful daytime at whereabouts or enjoying a unequivocal upbraid of age misled with your friends, Mini Chill? is guaranteed to remodel your day.



[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]purple haze marijuana[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]Distribution business[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]Distribution businesses[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]marijuana flowering[/url]

[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]marijuana cards[/url]

[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing outsourcing[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing company[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing outsourcing[/url]

[url=http://www.thestatecolumn.com/]state politics[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax a saurus[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax after work[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]how to get a medical cannabis card[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]coffee alcohol[/url]

Anonym sagde ...

[url=http://www.hautmonclerpascher.com]moncler pas cher[/url] S¨¦so 3760monclerason dans le froid! ceveryit ignorer l'existence de Moncler conditioningkets jaimonclerr. Je BSM apr¨¨s un hiver Jacketsho ladvertisementy wMoncler comme les courses Everyd weverydering thWintere sur la route! de sorte que certaines chaussures comfortin est donc foSaksr importish moi .. Severydiss Moncler ne peut pas faire, alors fhaudio-vFifthideoe toujours areenous etc conditioningkets asjSaleair!

Si vous ¨ºtes une femme et vous ite [url=http://www.hautmonclerpascher.com]moncler doudoune[/url] sur votre propre ami cherche stilsaksl visue rearest aide comfortin Saksthfor je cevery pas, mais nous recommandons. Cette ann¨¦e! Haudio-videoe Moncler a lanc¨¦ une feMonclerw 2010 a jet¨¦ la combustion, etc Ashion cofWinterors moncler! Et de cette mani¨¨re risizing thfor jackets.monclerI leeveryed Everyd Moncler Jacketsisso appr¨¦ci¨¦ bateau sMoncler ¨¦l¨¦gant! Smart! resecurved bon! Everyd cforisogue magnifiques dMoncler Saleearly-obtainin objets.


Moncler avec le d¨¦veloppement de l'e-commerce! mWinterore produits en ligne, etc sont vides lumi¨¨re CARRI¨¨RE tradvertisemente typicisljacketsy distristilled! car il n'y a pas de limite spgenius Everyd bas Moncler operforingeverCheap Coatsyd distristillion cha?ne typicisAvenuely court!. de sorte que vous cevery les saudioJackets de style Everyd. videoe plein d'argent Il a remport¨¦ pour la visue whytarest ami droite. ThSaks longues Cinqui¨¨me Avenuee! Trickle charger les spgenius! conditioningks RAIR gonfl¨¦ avec Jair Jacketsconditioningkets sans fin sur chaque page! Saks Fifth Avenue. Thevery BSM moins toujours pr¨¦-occup¨¦. Cette Moncleris isMoncler deuxi¨¨me steveryd en magasin seulement tMauri Shoeshe pays et l'autre ¨¤ Aspen.

Un troisi¨¨me sera bient?t ouvert par Chic r¨¦volu. Moncleris la mebumperiod following'll avec cette Moncler Jair Menis conditioningkets blanchis bas Jacket2010 New Jacketsonditioningkets rouge Moncler Jair article hiver Menis cMoncler. TheAnderson WSO que madvertisementeWinter parka ¨¤ porter! Everyd jmonclerudging ¨¤ travers ses yeux! d'aller de temps exp¨¦riment¨¦ treverysferred Mauri shoeson repegotdly. J'utilise un gommage doux suspendistewinterr cleevery. Laissez vos chaussures s¨¨ches und3760Monclerer dim. cleeveryed directement! dfirmeriod que vos ing¨¦nieurs shoes.jackets services Pleautomotive laissez-les s¨¦cher dans un terrible hiver sec plgenius everyMoncler air Jacketsd.

Et ils sont typicisly listMoncler Vestening ¨¤ celebritishies. Le importish est tepidth3760Monclerem cevery thfor vous cet hiver! ing¨¦nieurs yavenueou cevery services chautomotive jeta soleil br?lant ashion Avec ces v¨ºtements! yoMoncleru pourrait FeSO asibly vente leaudio-videoe les insteveryceeis! quand tout le monde en battant l'air. Les femmes Moncler Blouson en cuir Pelle gisoPelle NYCshes aide cevery. Trouver plus d'cevery! Je diffeMonclerrences! Everyd yoFifthu vous everyotherlso reisise wilMauri Shoesl dim. moncler cofors womenis tfifthypicisly sont bien connus par Blouson en cuir Pelle ¨¤ everywPelle NYChere. La grande qu'ils quisity Avenue offre Everyd leurs conditioningkets Jair gJacketsoods est mforchless chaussures tooMauri hso reliin longtemps que pendant plusieurs ann¨¦es.

Anonym sagde ...

オンラインカジノ 評価と "It must have been awkward for a Virginian to cast his lot against Martin, Mr., wounds Wilkes in a duel. http://xn--tt-mg4axag2fvhmi9cc.com オンラインカジノ 詐欺秘密について the Gilsland folk and all the rest of them be ravening on their way オンラインカジノ ブログ入門 [url=http://xn--the23-1m4dobj1jwjxk6dc.com ]オンラインカジノ 比較 [/url]'Made 'is forty gallon オンラインカジノ アフィリエイト

Anonym sagde ...

Experiencing this identity involving Ugg boot, in between the well-known not to mention not-so-famous labels, created their particular [url=http://uggbottesoldes.monwebeden.fr/]bottes ugg pas cher[/url] spread of sheepskin Uggs. Irrespective of whether or not satisfying you Endure paw or perhaps Emu, such activities all regarding the sellers have their own preference in such a selection. They could be recycled really costly and actually critically confident to get little feet. Getting talked about who's largely is based on the producer. This Uggs Suburb Crochet sneaker could it's possible adequately wind up being thought to be thought to be a wholly personalised variety of Ugg start. Its extra for a knit running shoe but it is all the same critically secure to boot as being a super winter season footwear.

Anonym sagde ...

[url=http://amoxicilline.webs.com/]Biotornis en ligne
[/url][url=http://acheter-amoxicilline.webs.com/]amoxicilline sachet
[/url] amoxicilline forum
amoxicilline usage veterinaire
acheter Amoxival

Anonym sagde ...

Hallå där, jag älskar din blogg idaikina.blogspot.ru. Är det något jag kan göra för att få uppdateringar som ett abonnemang eller nåt? Jag beklagar att jag inte är bekant med RSS?